Haber

Gaziantep’ten 19 Mayıs mesajları

Gaziantep’teki bazı kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporTatil için bir mesaj yayınladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, “Değerli Gaziantepliler, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan istiklal mücadelesi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir. 104 yıl önce tarih sahnesinden silinmek değişti.Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişi, Milletimizin bahtsız talihini değiştiren tarihi ve stratejik bir hamledir. Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda Milletimiz ve Vatanımız için büyük bir istikbale doğru ilk adım.Mesele şu ki, işgal hırsıyla bütün dünyanın sonu gelse, sonuç ya istiklal ya da ölüm Anamız olarak bildiğimiz, nefes aldığımız cennet vatanın hangi bedellerle kazanıldığının hepimiz bilincindeyiz. bu vatanla, bu kutsal toprakları her alanda çağının ötesine taşımaktır. Geleceğimizin ümidi sevgili gençler, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek bu mübarek günü siz Türk Gençliğine adadı. Vatandaşlık bilinciyle yetişmiş, bayrak ve özgürlük sevdalısı bir özgürlük meşalesi olacağınıza inanıyoruz. Bugün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Siz değerli gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesajında, “Milletimizin vatanımıza ve bayrağımıza yönelik tehditleri canı pahasına bertaraf ettiği bağımsızlık mücadelemiz, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de örnek teşkil etmektedir. İstiklal mücadelemizin simgesi olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin ve umudumuzun teminatı olan gençlere verilen önemin bir göstergesidir. geçmişimizde, geçmişimizin zaferlerinden aldığımız güç ve ders, bugünün heyecanı ve birikimi, geleceğe bakarken azim ve kararlılığımız.Bu yolda her birimizin aklı, fikri, inancı gençler, birlikte çalışabilme, yol gösterme becerisi Tüm bu sıfatları bizlere hatırlatan, bu vatanın çocukları, gençleri, yaşlıları ve ecdadıyla tarihiyle gurur duyduğu, yaşattığı en kıymetli günlerden biridir bu bayram. Tarihin geçmişte kalmadığını unutmamalıyız. Mola, gelen, devam eden, yaşanırken şekillenen, temelleri bugün atılan gelecek vizyonumuzdur. Dünden kazandığımız her kazanıma sahip çıkarken, her bedeli göze alırken, ‘İmanla başlayan hiçbir irade yenilmez’ sözünü unutmamalıyız. Bugün hala gençlerimizin gözünde bu inancı görmek bizim için mutluluktur. Bizler yol göstermeye, fırsat vermeye, kapsayıcılığa ve birlikte çalışmaya inanan bireyler olarak tüm bunlara inanarak özel hayatımızda ve emanet ettiğimiz misyonlarda bunu unutmadan ilerliyoruz. Hanelerimizi başarılı kılan, güçlerini kendimize katan gençlerin heyecanına ortak olmamızdır. Her gencimizin bir parçası olduğu bu yolda sizler için, şekillendireceğiniz geleceğimiz için çalışıyoruz. Bu yolda rehberimiz medeniyetimiz, tarihimiz, kültürümüz ve inancımızla dünyaya örnek olan ecdadımızdır. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Önder Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının tüm yurda yayılarak büyük bir gayreti başlattığını ve bu gayretin inanç, kararlılık ve azimle yürütülerek emsalsiz bir zafere dönüştüğünü belirtti. kararlılık” dedi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk bu zaferi ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Çünkü gençlik milletlerin gücü ve geleceğidir. Özellikle bizim gibi nüfusu genç ve dinamik bir ülke için bu durumun çok farklı bir boyutu var. Bu nedenle gençlerimizin geleceğin sorumluluğunu üstlenebilecek, karşılaşabilecekleri her türlü sorunun üstesinden gelebilecek nitelikli, bilgili ve idealize edilmiş kişiler olarak yetiştirilmesi bir kuraldır. Bu vesileyle başta sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu mesajında, “19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyetin ilanından sonra da çağını aşan bir vizyonla, geniş değişimler ve büyük reformlarla devam etti. Çabalar ve saldırılar büyük bir kararlılıkla sürdürüldü.” , birlik ve beraberlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda kalkınmasının önünü açmıştır.Tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımak için çalışacağınıza inanıyorum. Üzerinde yaşadığımız vatan bize atalarımızdan emanettir.Bu bilinçle gençlerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, kendine güvenen, çalışkan ve üreten, değerlerine bağlı, özverili bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. ulusal ve ahlaki maliyetleri. spor Başta olmak üzere hayatın her alanında elde edeceğiniz başarılar için size güvenimiz tam. Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine giden yolda yapılacak her türlü çaba, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri almasına ve savunmasına katkı sağlayacaktır.

Bu duygu ve niyetlerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın ayrılmaz bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzuru ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anarken, halen hayatta olan tüm gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Sevgili gençlerimizin şahsında tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci’nin mesajında, “Ülkemizin kalkınması ve daha ileriye gitmesi için gençlerimiz büyük önem taşıyor. Ülkemizin yarınlarını istiyorsak, geleceğimiz budur. Gençlerimizin inşa ettiği, aydınlık olması için önce gençlerimizin geleceğini aydınlık kılmaya çalışmalıyız” dedi. Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir.” bugün gençlik Müreffeh, bağımsız ve medeni bir toplum için gençlerimizin çalışkan, vatansever, eğitimli ve idealist olmaları şarttır. “Gücün damarlarındaki asil kanda olduğu bilincini aşılamalıyız. Atalarımızın başarılarından alınan derslerle gençlerimize sonsuza kadar en uygunu için mücadele etmelerini sağlamalıyız.” dedi. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele’nin ardından Cumhuriyetimizin temellerinin çok zor şartlar altında atıldığını hatırlatan Kileci, “19 Mayıs’ta Atatürk’ün meşalesinin yakılmasıyla başlayan Milli Mücadelemiz, 1919 yılında büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar sonucunda zafere ulaşıldı.Yedi düveye karşı verilen mücadeleler.Ecdadımız hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedi ve inancını asla kaybetmedi.İstiklal Mücadelemizde binlerce gencimiz şehit oldu.On binlerce genci toprağa verdik. o zamanlar ülkemizin geleceği için çalışması gereken insanlar, bugün şanlı tarihimizin şuurunu canlı tutarak geleceğimizi şekillendirmeliyiz ve bu vatanı milletimize armağan etmek için kimlerden ve nelerden her zaman fedakarlık yapılır. Bu anlamlı gün vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, onların fedakarlıklarını ve kahramanlıklarını hiçbir zaman unutmayacağımı beyan ediyorum.”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Vatan işgal edildiği, aziz milletimize esaret zinciri takmak isteyenlerin birlik olup taarruza geçtiği bir dönemde, Büyük Başkan Atatürk Samsun’a gitti. aziz milletimizin hiçbir koşulda zincirlenemeyeceğini göstermiş ve milli mücadelemizi başlatmıştır. vatan toprağına sahip çıktı.Başkomutan Atatürk, Cumhuriyet ile İstiklal Mücadelemizde zaferi taçlandırarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan etti.Bu özel günü Türk Gençliğine armağan eden Ulu Önder Atatürk Samsun’a giderek milli mücadeleye başladığı “Gençlik ve Spor Bayramı”nda “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan irfan sahibi demektir” diyerek gençliğe olan inancını dile getirdi ve şunları kaydetti: Vatanın bütün ümidi ve geleceği sendedir. genç nesillerin anlayış ve enerjilerine bağlıdır” diyerek onlara verdiği önemi ve inancı göstermiştir. Bugün yaşadığımız zorlukların üstesinden gelmek ve hızla değişen dünyada ülkemizin daha uygun noktalara gelmesini sağlamak gençlerimizle mümkündür. Ülke olarak en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuzdur ve bu büyük potansiyeli en doğru şekilde değerlendirmek zorundayız.Ama bunu onlara eğitimde ve her alanda daha fazla imkan vererek yapabiliriz.Gençlerimiz donanımlı olmalıdır. hedeflerimize en iyi şekilde ulaşabilmemiz için.Bu bir bayrak yarışıdır ve bayrağı onlar alacaklar.Gaziantep Sanayi Odası olarak biz gençlerimizin önünü açacak,gelişmelerini sağlayacak projeler yürütüyoruz. Bu duygu ve kanla gençliğimizin ve tüm milletimizin 104. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum. başta Ulu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, rahmet ve minnetle.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım’ın mesajında, “19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için hayati önem taşımaktadır. Büyük Türk milleti bu tarihte Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa idi.Kemal Atatürk’ün önderliğinde değişmiştir.İstiklali elinden alınmaya çalışılan asil milletimizin Kurtuluş meşalesinin ateşi söndürülmüştür. 19 Mayıs bir uyanış günüdür, topraklarımıza göz dikmiş işgalcilerin ülkemizden kovulmasının önünü açmıştır, kabul etmemiştir, etmeyecektir de… 19 Mayıs en güzelidir. Atamızın tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Samsun’a attığı bu özgürlük adımı, Türk tarihinin belki de en değerli adımıdır.Türk’ün tüm dünyaya istiklal çığlığıdır. Bu tarihi adımı atan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarına, kurtuluş mücadelemizin eşsiz kahramanlarına. Gaziantep Ticaret Odası ailesi olarak biz Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ‘Biz her şeyi gençlere bırakacağız’ dedik… Onlar geleceğin umudu, onların nurlu çiçekleri. Bütün ümidim gençliktedir.’ Özlü ifadelerle bahsettiği gençlerimizle birlikte yürüyecek, ecdadımızın paha biçilmez mirası olan bu toprakları, güzel Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. 104 yıl önce atılan adımın yılmaz ve yılmaz takipçisi olacağız. GTO olarak varlığımızın en kutsal temeli olan Türk bağımsızlığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi bekçisi olacağız. Büyük tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku ve gururla kutluyoruz.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı yaptıkları açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Bandırma vapuruyla Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi, 1919 yılı işgal güçlerine karşı aziz milletimizin bağımsızlığının bir nişanıdır.Yolunda attığı ilk adım ve yaktığı ilk kıvılcımdır.Cumhuriyetimizin temellerini oluşturan bu güçlü ve kararlı adım aynı zamanda Milli mücadele yıllarının tarihe altın harflerle kazınan destansı zaferlerine ilham kaynağı oldu.Bütün yurdu saran istiklal ruhu, Samsun semalarından karanlık günlerin üzerine bir güneş gibi doğan; geleceğini kimseye teslim etmeyen, birlik ve beraberlik şuurunu daha da güçlendiren, kurtuluş zaferini kazanmasına vesile olan gençliğimize ve sporumuza adanmış bir bayram olarak bu anlamlı günün armağan edilmesi en büyük işarettir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin inancı ve değeri. Bu emaneti korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak millet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Güçlü bir geleceğin inşası ise yeni nesillerin yetişmesinden geçiyor. Gençlerimizi cennet vatanımızın en büyük zenginliği olarak görüyor, üretken, sorgulayan, gelişime ve yeniliğe açık, eğitimli, milli ve manevi değerlere saygılı yetişmeleri için ülkemizin adına büyük önem veriyoruz. Kahraman ecdadımızın 104 yıl önce Samsun’da azim, inanç ve kararlılıkla yaktığı kurtuluş meşalesini daha ileriye taşımak ümidiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. , büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimiz çerçevesinde gençlerimizle birlikte. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek’in mesajında, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan istiklal meşalesi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü başlatmıştır. milli gayrettir.Esareti bir vatanda kabul etmeyen milletimizin istiklal yolundaki en kıymetli kilometre taşlarından biridir.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşku ve sevinçle kutlamaktan mutluluk duyarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 104. yılında 19 Mayıs 1919′ Atatürk, başka bir milletin boyunduruğu altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden milletimiz için kurtuluş meşalesini Samsun’da yaktı. adım adım tüm Anadolu’yu aydınlatan Samsun’a, milletimizin bağımsızlığına kavuşmasına vesile olmuştur.19 Mayıs 1919’un yıl dönümü bir bayramdır Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe verdiği değeri de gençliğe verdiği değeri göstermektedir. gençliğe sesleniyorum, ‘Ey yetişen nesil! Gelecek senin. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ilelebet yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek Türk gençliğine tarihi bir sorumluluk yüklüyor. Gençlerimizin bu büyük ve kıymetli sorumluluğu başarıyla yerine getireceğinden şüphemiz yoktur. Ekonomisiyle her geçen gün büyüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün dünyada mazlum milletlerin umudu haline gelmesi, gençlerimizin bu tarihi görevi başarıyla yerine getirdiğinin bir göstergesidir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağını bir kez daha belirtiyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

egilajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler